Рома се отказа от тренировка в София

Добри новини за италианците преди мача с ЦСКА

Спорт
12:09 - 08 Декември 2020
2094
Рома се отказа от тренировка в София

Италианският Рома няма да проведе официална тренировка в София преди последния двубой от груповата фаза на Лига Европа срещу ЦСКА. Срещата е в четвъртък от 19:55 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Италианците са се отказали от възможността да направят една тренировка на столичното съоръжение, като вместо това ще проведат своето занимание на клубната си база в сряда сутринта преди заминаването за София. 

Треньорът на Рома Пауло Фонсека и един от футболистите му ще дадат официална пресконференция в сряда от 18:45 часа.

Треньорският щаб на Рома получи няколко добри новини от лекарския екип. Преди утрешното пътуване за София, където тимът от Серия ще се изправи в протоколен мач срещу ЦСКА, стана ясно, че Пауло Фонсека съвсем скоро ще може да разчита на Крис Смолинг и Лоренцо Пелегрини, които бяха с травми.

Двамата със сигурност пропускат визитата на „Васил Левски“, но ще са готови за мача от Серия А през уикенда, който е срещу Болоня и е много важен за Рома. Столичани не успяха да спечелят последните си две срещи в първенството и вече са на шесто място само с точка повече от големия съперник – Лацио.

Пресата в Италия е сигурна, че Пауло Фонсека ще даде шанс на голяма част от резервите си, а дори е възможно участие да вземат и момчета от Примаверата. Най-близо до дебют са Томазо Миланезе, който е на 18 години и неговият връстник Филипо Трипи. В групата най-вероятно ще попадне и Рикардо Чиерво, който е нападател и е с по-малки шансове за игра срещу тима на Бруно Акрапович.

Друг, който е роден през 2002 година, полякът Никола Жалевски, най-вероятно няма да пътува, защото доскоро се възстановяваше от коронавирус.