Рома се справи с коравия Залцбург, Унион изрита Аякс

Спорт
11:24 - 24 Февруари 2023
1096
Рома се справи с коравия Залцбург, Унион изрита Аякс

Рома победи с 2:0 РБ Залцбург и с общ резултат 2:1 се класира за 1/8-финалите на Лига Европа. „Вълците“ с лекота наваксаха минималното си изоставане от първия мач преди седмица, обърнаха, а след това затвориха мача в типичния стил на големия тактик Жозе Моуриньо.

Головете за Рома вкараха Пауло Дибала и Андреа Белоти в 33-тата и 40-ата минути. И двамата направиха много силен мач и бяха основната заплаха за противниковата защита, заедно с бързия ляв бек Леонардо Спинацола.

От друга страна, гостите от Австрия тотално бяха неутрализирани. Вратарят Руи Патрисио почти нямаше никаква работа, защото защитата пред него играеше на изключително високо ниво.

Унион Берлин се класира за осминафиналите на Лига Европа след победа с 3:1 като домакин над Аякс. Първата среща в Амстердам завърши при нулево равенство.

Германците поведоха от дузпа в 20-ата минута, реализирана от Робин Нохе. В 44-ата минута Юранович удвои след грешка на Руи. Кудус върна по брилянтен начин едно попадение за Аякс в 47-ата минута, но само три минути след това Доеки възстанови аванса на Унион от две попадения.

След първия четвърт час до положения пред двете врати. Все пак в 18-ата минута Унион получи дузпа за игра с ръка на Калвин Баси. Зад топката застана Робин Нохе, който бе точен, макар и с много затруднения, след като Херонимо Руи закачи топката, но я изби в гредата и оттам влезе в мрежата му.

Темпото значително спадна в следващите минути и до нищо интересно не се стигна чак до 42-ата минута, когато Аякс организира добра атака, която завърши с попадение на Мохамед Кудус след добавка на празна врата. То обаче не бе признато заради засада.

Две минути по-късно Унион удвои аванса си. Йосип Юранович нанесе нелош удар с левия крак от границата на наказателното поле, а Руи бе крайно неубедителен и след негова грешка топката попадна в мрежата му за втори път.

В 47-ата минута Аякс се върна в срещата. Стивън Бергвайн проби отляво и центрира по прекрасен начин към наказателното поле към Мохамед Кудус, който бе абсолютно забравен от защитниците на Унион и чукна топката съвсем леко, но достатъчно, за да я прати в мрежата.

Мигновено Унион възстанови аванса си от две попадения. След много добро центриране от корнер на Йосис Юранович Данильо Доеки засече мощно с глава и не остави шансове за Херонимо Руи - 3:1.

В 60-ата минута Аякс имаше страхотен шанс да намали изоставането си, но от изключително изгодна позиция Мохамед Кудус не уцели вратата.

Унион успокои темпото и не даде особено много шансове на Аякс, който изглежда се бе предал и не успя по никакъв начин да застраши вратата на германците.