Рома спечели групата на ЦСКА след обрат срещу Йънг Бойс

Спорт
11:35 - 04 Декември 2020
1170
Рома спечели групата на ЦСКА след обрат срещу Йънг Бойс

Рома спечели с 3:1 домакинството си на Йънг Бойс и си осигури първото място в група А на Лига Европа един кръг преди края. Головете за римските „вълци“ реализираха Борха Майорал, Рикардо Калафиори и Един Джеко. Преди това аванс за швейцарците даде Жан Пиер Нсам.

В края на мача гостите останаха с човек по-малко след червения картон на Мохамед Камара, но това по никакъв начин не повлия върху крайния резултат.

След успеха Рома е недостижим на върха в групата на ЦСКА. Италианският тим е с 13 точки, втори е Йънг Бойс със 7, трети е ЧФР Клуж с 5. Последното място заема българският представител с 2 пункта, все още без отбелязан гол.

ЦСКА спечели втора точка в Лига Европа, но остава без отбелязан гол

Първата по-добра възможност се откри пред Рома в 8-ата минута. Бруно Переш стреля директно от пряк свободен удар, но вратарят на гостите Давид Фон Балмос успя да плонжира и спаси.

Осем минути по-късно Педро Родригес стреля опасно от добра позиция, но стражът Балмос отново се бе позиционирал добре и предотврати попадение в мрежата си.

След добрите намеси на вратаря, Йънг Бойс успя да поведе с първия си по-сериозен голов шанс в 34-тата минута. Жан Пиер Нсам бе изведен с дълго подаване зад защитата на Рома. Камерунецът успя да се пребори с двама защитници и от малък ъгъл преодоля Пау Лопес за 1:0.

Рома успя да възстанови равенството минута преди почивката. Педро получи в наказателното поле. Испанецът опита да вкара с мощен удар. Балмос изби, но последва добавка на Борха Майорал, който нямаше как да пропусне с глава от непосредствена близост.

Домакините започнаха силно второто полувреме и в самото му началото имаха два добри шанса да вкарат, но пропуски направиха Рикардо Калафиори и влезлият преди минути от резервната скамейка Хенрих Мхитарян.

Все пак в 59-ата минута „вълците“ стигнаха до пълния обрат. Топката не бе добре изчистена след центриране и попадна на пътя на Калафиори, който с топовен шут от дистанция я заби неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата. Вратарят на Йънг Бойс остана неподвижен и само изгледа как топката замалко щеше да скъса мрежата му.

В 81-вата минута Рома сложи точка на спора. За 3:1 се разписа Един Джеко отново след недобро изчистване. Босненецът засече от въздуха и матира Балмос.

Ситуацията се влоши за Йънг Бойс две минути по-късно, когато Мохамед Камара си изпусна нервите и бе изгонен с директен червен картон.

Въпреки численото неравенство резултатът до края остана непроменен.