Рома унижи Емполи

След 7:0 вълците на Моуриньо задълбочиха кризата при тосканците

Спорт
09:49 - 18 Септември 2023
1883
Рома унижи Емполи

Рома разгроми Емполи със 7:0 на „Стадио Олимпико“ в мач от четвъртия кръг в Серия А. Пауло Дибала се разписа два пъти във вратата на „сините“, а по едно попадение добавиха Роберт Санчес, Браян Кристанте, Ромелу Лукаку, Джанлука Манчини и автогол на Алберто Граси от Емполи.

След този разгром Рома записа първата си победа и оправи негативната си голова разлика, намирайки се 12-о място във временното класиране с актив от 4 точки, докато Емполи остава на дъното на Серия А без спечелена точка и голова разлика от 0:12.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на домакините. Още във втората минута Рома получи правото да изпълни дузпа, след като Себастиан Валукиевич игра с ръка в собственото си наказателно поле. Пауло Дибала се нае с изпълнението на дузпата и реализира за 1:0.

Само шест минути по-късно римските „вълци“ удвоиха аванса си, след като Ренато Санчес комбинира на двойно с Расмус Кристенсен, след което засече топката за втори път във вратата на Емполи.

До края на първото полувреме Рома вече водеше с 3:0. В 35-ата минута Ромелу Лукаку комбинира с Браян Кристанте, който навлезе в наказателното поле на Емполи. Алберто Граси обаче се опита да изчисти топката пред халфа, но си я вкара в собствената врата.

Рома не свали оборотите и на старта на второто полувреме. В 55-ата минута Браян Кристанте напредна по дясното крило и сви топката за Дибала. Аржентинецът премина елегантно през бранител на Емполи, излезе сам срещу вратаря и прати топката за четвърти път във вратата на Етрит Бериша.

В 80-ата минута Андре Белоти бе с гръб към вратата на Емполи и върна назад за Кристанте, който с мощен изстрел в горния десен ъгъл вкара топката за пети път във вратата на гостите.

Шестото попадение бе вкарано само две минути по-късно, когато Рома разгърна добре своя контраатака. Белоти изведе Ромелу Лукаку, който сам срещу вратаря пусна топката под плонжа му.

Четири минути преди края на редовното време на срещата след центриране от корнер, Кристанте чукна с пета топката за Джанлука Манчини, който с глава опъна за седми път мрежата на Емполи и Бериша.