Ромски барони плашат със смърт шефът на софийските гробища

Румен Димитров уволнил 35 гробари заради търговия с кости, камъни и кръв

Новини
19:02 - 21 Март 2024
20220
Ромски барони плашат със смърт шефът на софийските гробища

Новият управител на столичното общинското предприятие "Гробищни паркове" Румен Димитров е подал сигнал до прокуратурата за нередности в гробищните паркове в София. Това съобщи самият той.

Димитров заяви, че е поел ангажимент да се изправи срещу натрупаните с десетилетия проблеми. Управителят на предприятието определя днешния ден като „края на промоцията на търговията с кости, камъни и кръв“ и изтъква, че в продължение на години е допускано да се поругава мястото за вечен покой на столичани.

"Заварихме кал до коляно, притеснителна за гражданите обстановка, рекетиране на граждани, търговия с камъни, която е голям проблем, тъй като на ден се получават десетки жалби", обяви Димитров.

Той е уволнил 35 работници от „Гробищни паркове“ и на тяхно място са назначени нови служители заради установена търговия с гробни места, "опакована през местене на костите на покойници от малки населени места в България, придобивайки места в гробищните паркове на София с цел продажба“. Според думите му са изравяни урните на кремирани и гробни места са взимани с цел продажба и препродажба.

Заради мащабната чистка и промените, които извършва, Румен Димитров вече е получил смъртни заплахи. Неофициално се твърди, че той е плашен от ромски барони, представители на могъщата гробищна мафия.