Ромски кошмари: „Принц” Кирил няма пари за парно

Наследниците на Цар Киро ударени жестоко от данъчните

Личности
15:55 - 10 Април 2021
7794
Ромски кошмари: „Принц” Кирил няма пари за парно

Сериозни проблеми при харченето на богатството на Кирил Рашков - Цар Киро, ще имат неговите наследници, поне докато са в България, убедени са близки до титулуваната ромска фамилия.

След размириците в Катуница Рашкови непрекъснато са под прицела на властите. След десетилетия спокоен живот, купуван с пачки, данъчни, полиция и прокуратура изведнъж се сетиха за ромската фамилия.

Направените финансови ревизии установиха, че Рашкови нямат легални доходи, с които да оправдаят охолният си начин на живот и имущество.

В резултат всеки от фамилията се сдоби с акт за стотици хиляди левове данъци. Опитите им да си платят с пари в брой не са посрещнати добре от властите. Нещо повече, веднага започват нови проверки за произхода на парите.

Нещата дотолкова излизат от контрол, че „принц” Ангел няма възможност да си плати легално парното.

След като сметката му става пет хиляди лева, пловдивската „Топлофикация” му праща съдия изпълнител. В резултат принцът губи гаража в луксозната кооперация, където живее. Задълженията далеч не са изчистени. Към момента Рашков дължи десетки хиляди левове данъци. За това и съвсем скоро се очаква на търг да бъде изваден и мезонетът му в Пловдив.

Проблеми с плащанията имат и други от клана Рашкови. Сред тях е и внукът му Кирил Рашков-младши, чиято фирма „Евро оригинал“ и до ден днешен е запорирана заради 156 000 лв. невнесени налози.

Драмата с дълговете накара преди време Цар Киро да обяви за продажба пловдивската си резиденция. След бягството от Катуница Рашкови се настинаха в притежаваният от фамилията 7-етажен хотел в центъра на Пловдив.

Първоначално цената на сградата бе 4 млн. лева. В обявите имотът се рекламира като подходящ за офис сграда, клиника, хотел, както и за жилищно ползване. След като купувачи не се появяват, циганският монарх свали цената наполовина.

Както си му е редът, „царският“ палат е обзаведен в типичен парвенюшки стил с обичайните елементи на ромската култура.

Зад невзрачната на външен вид сграда се крие истински разкош, облицован с оникс, сив и червен гранит, вижда се от снимките, публикувани от агенцията, заела се с продажбата на известния имот. Кристални полилеи, луксозни мебели по поръчка и ценни произведения на изкуството – статуетки и картини, надничат из публикуваните кадри.