Роналдо и Тайсън гледаха победа на Циганския крал! (ВИДЕО)

Тайсън Фюри се съвзе от нокдаун, за да спечели със съдийски гласове срещу Нгану

Спорт
07:09 - 29 Октомври 2023
8753
Роналдо и Тайсън гледаха победа на Циганския крал! (ВИДЕО)

Шампионът на Световния боксов съвет в тежка категория Тайсън Фюри получи победа срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану с разделено съдийско решение на галавечер в Саудитска Арабия. Двама срещу един съдии отсъдиха в полза на Циганския крал - 94:95, 96:93, 95:94.

Най-бляскавият момент в битката беше нокдаунът, в който Нгану прати Фюри в трети рунд. Малко хора очакваха ММА боецът да предостави такава съпротива на считания за най-добър боксьор в света, а той определено надхвърли очакванията. 

Фюри ще остане победен в статистиката си, но Нгану беше победителят във вечерта, защото от позицията на тотален аутсайдер доказа, че може да издържи срещу световен шампион.

Британският боксьор пък вероятно беше подценил срещата и не предложи най-доброто от себе си, но само създаде повече въпросителни относно това как би се представил срещу Александър Усик.

Публиката в залата освирка решението на съдиите да бъде присъдена победа на Фюри.

Боксовият шампион беше пратен в нокдаун и съответно трябваше да компенсира сериозно изоставане в съдийските карти, но не убеди достатъчно в превъзходството си.

Все пак победата му беше регистрирана и той все още се води непобеден на професионалния ринг.

Сред ВИП зрителите бяха Кристиано Роналдо, Александър Усик, Майк Тайсън, Кание Уест, Еминем, кралското семейство на Саудитска Арабия (естествено) и още около 15 бивши шампиони в бокса и ММА.

Мястото на събитието бе Рияд, Саудитска Арабия, а началото беше преместено с около 2 часа, защото имаше шоу програма с концерти и умишлено забавяне на излизането на двамата бойци.

Нгану се появи бляскаво, седнал на трон, след което първи се качи на ринга. Фюри не беше по-малко помпозен в своето представяне и излизане, като също носеше корона и беше седнал на "трона" на бокса.