Роналдо и Юве попиляха Барса насред "Камп Ноу"

Спорт
11:34 - 09 Декември 2020
1655
Роналдо и Юве попиляха Барса насред "Камп Ноу"

Ювентус спечели с категоричното 3:0 гостуването си на „Камп Ноу“ срещу Барселона от последният кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Отново един срещу друг се изправиха най-добрите футболисти на съвременния футбол - Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Португалецът, който дълги години бе част от Реал Мадрид преди да се присъедини към италианския шампион, отбеляза две дузпи и спомогна за бляскавия успех на Ювентус. Едно попадение добави Уестън Маккени.

„Бианконерите“ се нуждаеха от победа с минимум три гола разлика, за да изместят Барселона от първото място в групата. Точно това и сториха. След изиграването на всички мачове от група G двата тима са с еднакъв актив точки - 15, но Ювентус има по-добри показатели в директните сблъсъци и може да се надява на по-приемлив съперник в 1/8-финалната фаза от турнира.

В другия мач от групата, който бе директна битка за класиране за елиминационната фаза на Лига Европа, Динамо Киев надделя с минималното 1:0 срещу Ференцварош. Единственото попадение в срещата вкара Денис Попов в 60-ата минута.