Роналдо иска да изпълни договора си, Тен Хаг получи първи отказ

Спорт
16:45 - 09 Май 2022
2185
Роналдо иска да изпълни договора си, Тен Хаг получи първи отказ

Въпреки че Манчестър Юнайтед не се класира за Шампионска лига, звездата на Червените дяволи Кристиано Роналдо желае да изпълни договора си. Ако той остане в клуба, догодина за първи път в кариерата си португалецът ще играе в европейски клубен турнир, различен от Шампионска лига.

В събота Манчестър Юнайтед загуби катастрофално като гост от Брайтън с 0:4 и по този начин математически няма шанс да се бори за класиране в „турнира на богатите“.

Следствие от негативния резултат се появиха информации, че португалецът ще поиска трансфер. Приближен до клуба от Манчестър обаче обяви, че суперзвездата „няма да ходи никъде, освен ако клубът не иска той да си тръгне“.

Един от младите таланти на тима, който получава все повече шансове за изява, Антъни Еланга, изказа мнение, че на всяка цена държи съотборникът му да остане на "Олд Трафорд".

Друга причина Кристиано да иска да остане в Манчестър Юнайтед е фактът, че синът му е част от академията на „червените дяволи“ и не иска той да прекъсва развитието си като професионален футболист.

В същото време Ерик тен Хаг претърпя неуспех в подготовката си да поеме Манчестър Юнайтед, след като първият му избор за помощник треньор Фред Рутех отхвърли поканата му да се присъедини към него на „Олд Трафорд“. Фред Рутен, който е работил с Тен Хаг в ПСВ Айндховен между 2009 и 2012 година, според информациите е бил водещият кандидат, за да стане дясна ръка на новия мениджър на Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“.

„Ерик ми предложи да бъда негов помощник, но аз му отказах. Всеки взима сам решенията за себе си“, каза пред ESPN Фред Рутен.

Рутен предпочете да влезе в екипа на Рууд ван Нистелрой в ПСВ Айндховен.

„Имам семейство, имам внуци. Искам да ги виждам от време на време. В Манчестър Юнайтед се качваш на влак и не можеш да слезеш от него. Искам да се чувствам комфортно. Такъв е случаят с ПСВ Айндховен“, допълни Рутен.

Рутен е ръководил отборите на Шалке 04, ПСВ Айндховен, Фейенорд и Андерлехт.

Сега той ще заеме позицията на асистент в ПСВ Айндховен и ще бъде помощник на легендарния нападател Руу ван Нистелрой.