Роналдо не подписал със Сити, за да не е "втората цигулка" на Гуардиола

Спорт
14:16 - 08 Януари 2022
2207
Роналдо не подписал със Сити, за да не е "втората цигулка" на Гуардиола

Тревър Синклер, бившият играч на Манчестър Сити, анализира сезона, който имат съперниците на Манчестър Юнайтед и обяви, че е щастлив, че Кристиано Роналдо не е подписал договор с "гражданите".

Говорейки пред радио 'talkSPORT', 48-годишният бивш английски футболист каза, че Роналдо засенчва по-младите играчи. „Започвам да си мисля, че Манчестър Сити се размина с лошия късмет, че не подписа с Кристиано Роналдо. Гледайки някои от младите играчи в отбора като Джейдън Санчо или Маркъс Рашфорд, виждате, че се борят да успеят, но, разбира се, Кристиано е виновникът, заради когото не могат.

„Трябва да знаете ролята си, вие сте футболист. Трябва да млъкнете, защото понякога това е най-доброто нещо, което трябва да направите. Той създава много проблеми. Не само заради липсата на голове напоследък, но поради факта, че Солскяер напусна и Майкъл Карик го остави извън играта срещу Челси. Той не отиде в Сити не защото нямаше да спечели трофеи, защото щеше да спечели много, но мисля, че беше, защото знаеше, че ще да бъде "втора цигулка" за Пеп Гуардиола. Мисля, че в Юнайтед някои просто искат да направят повече за себе си и това никога не е добре за клуба."

Идилията между Манчестър Юнайтед и Кристиано може да приключи за втори път. Daily Star съобщи, че португалецът ще обмисли възможността да напусне "Олд Трафорд" в края на този сезон, след като не е доволен от представянето на отбора. 

Основата причина за вземането на това решение ще бъде новият треньор, тъй като Ралф Рагник априори ще е начело на отбора само до края на сезона. Ако този, който пристигне като негов наследник, не може да извлече най-доброто от CR7, той ще предложи да напусне, въпреки че има договор до 2023 г. 

От Манчестър се говори, че Кристиано няма интерес Рагник да продължи като треньор, предвид малкото подобрение на отбора след пристигането му. Португалецът вярваше, че отборът ще се представи на по-високо ниво и е разочарован, наясно е, че няма да може да печели титли в ситуация като сегашната. 

Трите имена в списъка на Манчестър Юнайтед са Маурисио Почетино (ПСЖ), Ерик тен Хаг (Аякс) и Брендън Роджърс (Лестър).