Роналдо: Не съм футболист за три минути!

Тен Хаг ме провокира, затова си тръгнах от стадиона, призна португалецът

Спорт
14:14 - 18 Ноември 2022
2289
Роналдо: Не съм футболист за три минути!

Кристиано Роналдо се спря на конфликта си с мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг в последната част от интервюто си пред журналиста Пиърс Морган за Talk TV.

Той признава, че е отказал за влезе като резерва в края на мача срещу Тотнъм. Португалецът смята, че не е постъпил правилно, като е напуснал стадиона преди края на срещата, но е бил "провокиран".

"Мисля, че Тен Хаг го направи нарочно. Почувствах се провокиран. Не го уважавам, защото той няма никакво уважение към мен. Мисля, че това беше стратегия от страна на клуба, за да ме накарат да реагирам по начина, по който го направих", смята Роналдо.

"Не е позволено на един треньор да ме пуска в игра за три минути. Съжалявам, но не съм такъв тип футболист. Знам какво мога да дам на отбора", категоричен е португалецът.

"Останах много, много, много разочарован от разговорите с Манчестър Юнайтед", призна нападателят.

Известно е, че от клуба заявиха, че ще излязат с конкретна позиция, когато се запознаят с цялото интервю на Кристиано Роналдо и мнението му по всички въпроси.

"Не знам какво ще бъде бъдещето ми, защото сега съм на вълна световно първенство. Това ще бъде вероятно последното ми, със сигурност е петото. Никой не е перфектен. В епизодите на живота участваме всички като човешки същества, аз съм и баща. Винаги ще правя грешки.

Мотивацията ми е същата, както преди няколко месеца. Не казвам, че имам нужда от ново предизвикателство. Може би все пак Юнайтед и аз имаме нужда от нещо ново.

Но ако се върна, се надявам хората да ме оставят да блестя, така, както съм го правил в другите клубове в последните години. Искам да играя още две-три години максимум. Ще се откажа, като стана на 40 години. Но понякога планираме нещо, а животът е толкова динамичен и нещата се променят", допълни той.

"Имах голяма оферта от Саудитска Арабия през лятото, това е сигурно. Но медиите продължават да твърдят, че никой не иска Кристиано. Как няма да искат играч, който е вкарал 32 гола миналия сезон?", учудва се той.

"Меси е невероятен футболист, магичен, топ. Като играчи споделяме една сцена 16 години, представяте ли си. Имам добри отношения с него. Не сме приятели, в смисъл да си гостуваме и да говорим по телефона. Но ми е като съотборник. Винаги съм уважавал начина, по който говори за мен. Нашите жени също се уважават и са от Аржентина. Какво да кажа за Меси? Голям играч, който прави големи неща за футбола", призна Кристиано Роналдо.

На въпрос кои са най-големите футболисти, които е гледал на живо, без да брои себе си, португалецът отговори: "Меси, Зидан..."