Росен Барчовски: Бесен съм след загубата от Гърция

Ако на нещо му се казва липса на късмет, това е, заяви националният баскетболен селекционер

Спорт
16:16 - 30 Ноември 2020
1086
Росен Барчовски: Бесен съм след загубата от Гърция

Националният селекционер на България по баскетбол Росен Барчовски заяви след драматичната загуба от Гърция, че не е на себе си.

„Страхотно нещастна загуба. Ако на нещо му се казва липса на късмет, е, това е. Буквално спечелен наш мач, 100% спечелен за нас мач. Имахме две-три ситуации, които трябваше да отиграем по-правилно и да влязат в нападение. Те ни вкараха страшно щастливи кошове, кошове на отчаянието. Така стигнахме до продължение. 39 минути нашият отбор беше по-добър. Това не се случва често срещу Гърция. Водехме 16 точки, на полувремето – 10. Имахме проблем в третата част с нападението. Добре, че пазихме много добре. Те ни стигнахме, но отново вдигнахме 10 точки и там мачът беше спечелен вече. Беше важно, че се извадихме от тази ситуация. В съвременния баскетбол 16 точки не са толкова много, не са 36“, коментира Барчовски пред dsport.

„Не мога да кажа, че не съм доволен от момчетата, защото те се надскочиха. Вярно е, че това е вторият състав на Гърция, но и нашият не е първият. И при нас липсват пет човека основни играчи. Такава е тази COVID ситуация“, добави той.

„Беше много трудно да се извадим след много голямата загуба от Босна. Намерихме сили. От играта съм доволен, от резултата просто е нещастие. Не съм на себе си.“

„Мачовете така се развиха така, че ние дори да бяхме победили Гърция, трябва да победим Латвия. Вчера ако бяхме победили, щеше да е за престиж, за наше самочувствие. Трябва да победим в Латвия. Тежка задача, но ще я гоним.“

„Не мога да не отбележа, че съм доволен от играта вчера. Няколко дебютанти играха на много високо ниво. Това е позитив от срещата. Ние не сме някаква огромна сила. Стоиш затворен в необичайна обстановка. Тази система балон може би дава някакви резултати, но в другите две групи се отложиха мачове. Ние отидохме там, но стояхме една седмица в изключително необичайна ситуация. Не е нормално. На мен лично не ми харесва. Може би от здравна гледна точка е помогнала. Ние горе-долу се опазихме, но иначе не е нормално“, каза още Росен Барчовски.