Росен Барчовски: Няма от какво да се срамуваме

Спорт
17:08 - 05 Юли 2022
2060
Росен Барчовски: Няма от какво да се срамуваме

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен Барчовски говори пред медиите, след като "лъвовете" се прибраха на българска земя днес. Както е известно, снощи националите ни загубиха от Босна и Херцеговина със 73:76 и по този начин бяха елиминирани от битката за място на Световното първенство през 2023-а.

"Преживяваме го доста тежко. Три мача поред, още в Чехия можехме да се класираме. Добри игри, стойностни, много битка и характер, но не успяхме в последните секунди по различни причини. Това е положението. Де факто след победата на Чехия над Литва нещата станаха много трудни. Въпреки всичко искахме да победим. Не можем да се срамуваме. Трябва да се гордеем с тази игра, която показахме.

При Данчо Минчев нещата не са приятни, защото се приземи върху крака на противник. Сега веднага отива да го снимат, дано няма нищо сериозно. Везенков и Станимир Маринов се нуждаят от почивка. Въпрос на време е при тях. До подготовката ни има един месец.

Мачът беше изключително драматичен. Влизаме контузени, уморени и нервни. И някакъв влезе в съблекалнята и каза, че Минчев трябва да отиде на допинг контрол. Аз го изпъдих от съблекалнята. Доколкото разбрах е пратен от ФИБА. Защо е българска лабораторията, не знам. Просто можеше да изчака. Ще разбера какво се е случило - дали е рутинна проверка. Ако е била от България, ще ми е много неприятно. Да нахълташ вътре в съблекалнята.. Представете си в какво състояние бяхме ние. Най-вероятно е рутинна проверка на ФИБА.

Имаме договорка с Везенков да участва в подготовката и да играе на ЕвроБаскет 2022. Същото е и с Дий Бост. Подготовката трябва да започне на 1 август, нямаме никакво време. Първо се готвим в Панагюрище, заминаваме за турнир в Чехия, после тренираме в Самоков.

Дейвид Кравиш ще бъде на подготовката. Имаме предвид един гард, смятаме и за още един. Ще подготвим документите, но те няма да станат бързо. По всяка вероятност Дий Бост ще играе на Европейското", заяви Барчовски.