Росен Барчовски: Тръгваме бойко

Ще ви радваме, няма какво да правим, призна селекционерът на националния по баскет

Спорт
15:36 - 18 Юли 2023
1544
Росен Барчовски: Тръгваме бойко

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен Барчовски заяви, че "лъвовете" потеглят към Норвегия с огромно желание, амбиция и надежда.

Националите ни отпътуваха към скандинавската държава тази сутрин, за да се изправят срещу норвежците утре вечер от 20:00 часа българско време в първия си мач от груповата фаза на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025. 

“Като всяко начало тръгваме бойко, с огромно желание, амбиция и надежда. Здрави сме, което е много важно, и сме с цялата група. Малко са неизвестни двата отбора, с които ще играем, почти не ги познаваме и ще разузнаваме с бой.

В контролните срещи стояхме добре - не напълно, не мога да кажа на 100%, но тук нямаме право на грешка. Трябва още утре да играем за победа. Малко са мачовете - само четири, и този е много важен. Ако тръгнем добре, ще е голяма стъпка.

Везенков ще бъде на мача с Австрия и ще ни подкрепя. Ще се борим без него, няма как. Везенков вдига вярата и самочувствието на всички, но сега пък останалите ще трябва да компенсират. 

Съставът е много подмладен. И аз самия не знам какво мога да очаквам. Това, което сме заложили най-много, е на желанието, енергията, битката и отборния дух. Опит и класа нямаме, но останалите неща се надявам да компенсират.

С Норвегия сме се запознали от последните квалификации през февруари, оттогава насам не са играли никакви мачове. Имат играчи, които се състезават в силни първенства като Германия, Холандия и т.н.

Клише е, но е факт - вече няма слаби отбори. Ние също не сме някаква сила. Ще ви радваме, няма какво да правим”, заяви Барчовски.

Барчовски ще разчита на Емил Стоилов, Андрей Иванов, Алекс Симеонов, Коди Милър-Макинтайър, Лъчезар Димитров, Мартин Йорданов, Иван Алипиев, Павлин Иванов, Васил Бачев, Деян Карамфилов, Константин Костадинов и Борислав Младенов.

България посреща Австрия в събота, 22 юли, в първото от двете си домакинства. На 29 юли е другият мач срещу Норвегия. И двата двубоя ще се играят от 18.00 часа в "Арена Ботевград".