Роси Кирилова пя за ЦСКА, Кобрата и министър Илиев уважиха армейците (СНИМКИ)

Борецът Едмонд Назарян беше избран за най-добър спортист за 2023 г.

Спорт
12:00 - 01 Февруари 2024
2712
Роси Кирилова пя за ЦСКА, Кобрата и министър Илиев уважиха армейците (СНИМКИ)

Някои от най-големите фигури в родния спорт уважиха празненството на ЦСКА. Обединени спортни клубове наградиха най-добрите си спортисти за 2023-а. За 22-ра година поред Георги Калчев - председател на армейските клубове, организираха събитието, което се проведе снощи във Военния клуб. На него присъстваха първият ни олимпийски шампион - боксьорът Георги Костадинов, олимпийската ни шампионка от гребането - Светла Оцетова, Кубрат Пулев, както и министърът на спорта Димитър Илиев.

Илиев си тръгна веднага след речта и първите наградени от негово име, заради други неотложни ангажименти, а Кобрата закъсня малко, но спази обещанието си да присъства на събитието.

Поздравителен адрес имаше и от президента на Република България Румен Радев.

Най-добрият български боксьор на професионалния ринг, който очаква в най-скоро време да проведе мач за световната титла срещу Махмуд Чар, заяви от сцената: "Удържах на обещанието си, защото ЦСКА е важен за мен, никога не забравям откъде съм тръгнал. Баща ми избра ЦСКА за мен и брат ми, защото в армейския клуб се работи и тренира професионално и се видя, че не е сбъркал!"

"Няма невъзможни неща. Един път ми се даде шанс. Втори път ми се даде шанс. Сега трети път ми се дава шанс. Така че аз смятам, че природата, Господ... винаги изпитва всеки един от нас. И когато желае нещо много силно и непримиримо, и след хиляди пъти става и изправя се отново, след като е паднал, и продължава да мачка и продължава да иска. Това е именно волята. Това е силата, това е духът! Аз вярвам, че ще успея!", допълни Кубрат Пулев преди предстоящите битки.

Иначе за спортист №1 на ЦСКА за 2023 година беше избран европейският шампион по борба Едмонд Назарян. 22-годишният състезател е и сребърен медалист от Световното първенство през 2022 година в Сърбия.

За най-проспериращи отбори през изминалите 12 месеца са определени: волейболният тим за момчета до 16 години (първо място на Държавно първенство в България), водна топка момчета до 17 години (първо място от Държавен шампионат) и хокей на лед за момчета до 20 години (шампион от Държавно първенство) и най-младият женски футболен отбор на "червените".

За най-добра състезателка е избрана Мими Христова, европейска шампионка по борба и бронзова медалистка от Световно първенство.

В категорията отбор на годината бяха отличени волейболният клуб за жени (второ място в НВЛ) и футболният състав на "армейците", завършил на втора позиция в Първа лига. Комплексен победител е отборът по борба на ЦСКА, а същата награда е присъдена и за волейболистките на "червените".

Футболният отбор на ЦСКА също получи купа, която беше получена от бившето пресаташе на клуба - Владислав Василев, който заяви от сцената във Военния клуб: "Стига ни тази награда за Левски да няма награда", цитирайки зевзеци от армейските среди, при което залата избухна в аплодисменти.

Програмата беше богата и на песни и различни развлекателни събития, като овациите на публиката обра Росица Кирилова. Естрадната певица излезе на сцената в стилна червеня рокля, за да изпее една от своите песни от богатия си репертоар.

След края на церемонията всички призьори се качиха на сцената, а Кубрат Пулев беше най-търсен от всички за снимки и, разбира се, не отказа на никой. С него се снимаха и бившият треньор на мъжкия отбор по футбол на ЦСКА - Стамен Белчев, който сега води дубъла на тима, както и кондиционният специалист Кирил Динчев.