Рубльов помете Тийм

Тейлър Фриц от Съединените щати отстрани грузинеца Николоз Басилашвили

Спорт
11:31 - 17 Януари 2023
1208
Рубльов помете Тийм

Петият поставен в схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис Андрей Рубльов се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем в Мелбърн.

Руснакът се наложи с 6:3, 6:4, 6:2 над участващия с „уайлд кард“ Доминик Тийм от Австрия след 2:09 часа игра на корт „Джон Кейн“.

Рубльов осъществи четири пробива в мача и отрази и двата брейкбола на съперника. 25-годишният московчанин завърши срещата с 33 печеливши удари и 34 непредизвикани грешки. При Тийм съотношението беше 19-20.

„Никога не е лесно да играеш срещу Доминик, освен това ние сме добри приятели. Беше много горещо днес и затова съм щастлив, че успях да победя в три сета и да спестя енергия за следващия си мач“, каза руснакът след срещата.

  • В друг завършил двубой осмият Тейлър Фриц от Съединените щати отстрани грузинеца Николоз Басилашвили с 6:4, 6:2, 4:6, 7:5.

Организаторите прекъснаха играта на всички открити кортове в Мелбърн Парк заради изключително високите температури в града. Жегите в Мелбърн достигнаха 36 градуса, което принуди организаторите да приберат в съблекалните всички тенисисти, които не играят на кортове с покрив. Срещите бяха подновени след 8:00 часа наше време.