Руди Василев: Лечева е в брутален конфликт на интереси!

Тя управлява 4 сдружения, което противоречи на правилата, заяви юристът

Спорт
14:55 - 08 Ноември 2022
4172
Руди Василев: Лечева е в брутален конфликт на интереси!

Бившият министър на спорта Радостин Василев атакува служебния шеф на министерството Весела Лечева. 

Юристът заяви, че се извършват престъпления, а позицията му беше публикувана в профила му във Фейсбук.

"Весела Лечева е в брутален конфликт на интереси. Каквото и да обяснява и както да го обяснява, законът е категоричен. Тя управлява 4 сдружения, което противоречи на правилата.

По-страшното е, че в качеството си на министър, тя предлага на МС да отпусне на НСБ, 3 000 000 (три милиона) лева за ремонт на стрелбищния комплекс в Гео Милев, който се ползва с договор от федерацията по стрелба, чийто председател и към момента е Весела Лечева.

Ужасяващото е, че МС възлага контрол по разходване на средствата на Весела Лечева. Това не е конфликт на интереси, а ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!"

“Направила съм необходимото, за да предотвратя конфликт на интереси”, каза Весела Лечева в "Защо, господин министър?" по Би Ти Ви.

Но въпросът е дали тя казва истината.

Протокол от заседание на 22.08.2022 на УС на сдружението с председател министър Весела Лечева показва, че УС не определя дата за свикване на Общо събрание, което да освободи Лечева.

УС, начело със самата нея, решава да се събере пак на 05.09.2022 г. Явно още умуват и чакат мандата на Лечева като министър да приключи, защото в Търговски регистър нов протокол от събрание на УС не е вписван.