Руди Василев: Радев вече е комбина с ГЕРБ!

Нервите на президента и Бойко Борисов вече не издържат, заяви юристът

Новини
13:07 - 06 Декември 2022
3665
Руди Василев: Радев вече е комбина с ГЕРБ!

"Нервите на Бойко Борисов и Румен Радев вече не издържат. И двамата са в паника от демаскирането на колаборацията между ГЕРБ и Президентството, която е видима от всички граждани", заяви бившият спортен министър Радостин Василев.

Юристът, който смени ИТН с Продължаваме промяната, сподели мнението си в профила си във Фейсбук.

Ето и останалата част от излиянието на Василев:

"Видимо афектиран Борисов се включи по телефона в ефира на Нова ТВ, да се оправдава за симбиозата им с Румен Радев.

Наговори още куп глупости, но най-основното е, че в опит да се дистанцира от Радев обеща, ако президента наложи вето на Изборния кодекс, ГЕРБ да подкрепят ветото, тоест няма да прегласуват закона.

В участието ми в "Здравей, България", споделих за абсолютно координираните действия между Радев и ГЕРБ по възстановяване на всички корумпирани служители, които съм освободил от Българския спортен тотализатор, "Национална спортна база" и от Министерството на младежта и спорта. Систематично и целенасочено унищожаване на всичко, което бях направил в ММС.

Подобни действия се наблюдават в тол системата, в Министерство на земеделието, в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и енергетиката".

Вчера Василев също написа още един пост в социалната мрежа. Ето какво гласеше той:

"Президентът Радев е сложил вдигнатия си юмрук някъде другаде, но категорично вече не е срещу мафията!

Румен Радев отправи недопустими и необосновани критики към "Продължаваме промяната". Гузната истерия от Дондуков 2 по адрес на ПП най-вероятно се дължи на демаскирането на шарлатаните от Кохортата на Радев, които той заяви, че ще брани.

Колаборацията на президента с ГЕРБ е толкова очевидна в това служебно правителство, че няма гражданин, който да не я види. Вижда се от ТОЛ системата, до БАБХ, до енергетиката, стигнем до министерството на спорта и кадруване на президентството в спортната комисия, по думите на Йордан Цонев към мен в кулоарите на НС.

Приликата между Радев и Борисов е все по-ужасяваща. И двамата, като сиамски близнаци повтарят удобни опорки и разиграват етюди по пиеската за двата стола: как България трябвало хем да е с Брюксел, хем да подържа топли връзки с Кремъл. В тази ситуация, осветяването на зависимостите от "Газпром" помага много, за да бъде разбрано поведението на двамата герои.

Междувременно Румен Радев отправи и обвинения, че вместо европейска солидарност България получава цинизъм. А в същото време полицейското насилие над мирно протестиращи български граждани под колоните на МС, борещи се срещу мутрокрацията е ненаказано вече над две години, а искаме в Шенген.

Господин президент, а не е ли цинично, да забравите за битката с мутрите в политиката, корумпираните институции, оглушително да мълчите за бруталния конфликт на интереси на служебния ви министър Весела Лечева и да реабилитирате в управлението на държавата калинките на ГЕРБ!?

Господин Радев, КОЙ всъщност сте вие!?".