Руди Василев сезира прокуратурата за зала "Арена Бургас"

"Златното" оборудване е прието без забележки от Весела Лечева, твърди юристът

Топ
12:46 - 30 Ноември 2023
8139
Руди Василев сезира прокуратурата за зала "Арена Бургас"

"Следващата седмица ще сезирам прокуратурата за криминалното строителство на зала "Арена Бургас" и за неизползваемото "златно" оборудване на залата, което е прието без забележки от екипа на Весела Лечева в нарушение на договора, което за мен е престъпление", заяви Радостин Василев.

Бившият министър на спорта и настоящ депутат, който основа своя партия МЕЧ, разкри още подробности около строителството на съоръжението, погълнало милиони.

"Строителството на залата е свързано с редица нарушения (престъпления), които са отразени в доклад на АДФИ, за които според мен са отговорни редица лица, свързани с този обект от "Академика 2011", Министерство на спорта, община Бургас, и изпълнителят на обекта.

Сигналът до главния прокурор ще бъде и срещу назначения от Красен Кралев борд на директорите на "Академика 2011" в състав Анелия Нунева, Петър Петров и Елиана Шипковенска.

Настоящият директор на "Академика 2011" Петър Петров, който преди да освободя от поста е бил член на борда на директорите и беше върнат от Весела Лечева, е приел оборудването на залата, в нарушение на договора.

По негово време към строителя на залата са изплащани сериозни суми по нареждане на бившия министър Весела Лечева, които не са били дължими на строителя.

Напротив, той трябва да върне на "Академика 2011" неустойка", сподели Василев в профила си във Фейсбук.