Рукола супа с бекон и картофи

за 4 порции, 45 мин

Кухня
09:25 - 04 Септември 2024
1976
Рукола супа с бекон и картофи

Продукти

200 г картофи

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 с.л. зехтин или олио

800 мл зеленчуков бульон

250 г рукола

200 мл течна готварска сметана или прясно мляко

2 с.л. заквасена сметана или изцедено кисело мляко

4 филийки бекон

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета.

Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се в загретия зехтин или олио 1 мин.

Прибавят се картофите и се сипва бульонът. Кипва и се готви на тих огън около 15 мин.

Руколата се нарязва едро. Прибавя се в супата, къкри още 1-2 мин. и се пасира. Прибавя се течната сметана само да кипне.

Разбърква се в супата заквасената сметана. Подправя се със сол и черен пипер.

Беконът се разполовява и се запържва на сух тиган до хрупкаво. Отцежда се върху кухненска хартя.

Супата се гарнира с бекона.