Румъния поведе групата, остава по-трудното

Северните ни съседи удариха Андора, възползвайки се от подарък на Швейцария

Спорт
12:08 - 16 Октомври 2023
2729
Румъния поведе групата, остава по-трудното

Румъния оглави класирането в група "I" на квалификациите за Евро 2024. Северните ни съседи разгромиха с 4:0 аутсайдера Андора и събраха 16 точки. Мачът се игра пред 22 000 деца под 14 години заради наказание на румънците. 

По този начин тимът на Едуард Йорданеску изпревари досегашния лидер Швейцария, който стигна само до равенство (3:3) у дома срещу Беларус.

До края на борбата Румъния има гостуване на Израел и домакинство на Швейцария. Двата отбора обаче имат по-малко изиграни мачове.

Николае Станчу откри резултата в полза на Румъния в 23-ата минута, малко по-късно се разписа и Янис Хаджи, а секунди преди почивката Разван Марин реализира дузпа за 3:0.

В 50-ата минута Флоринел Коман вкара четвърти гол за домакините, които намалиха оборотите в оставащото време и пожалиха безпомощния си съперник.

Румънците загубиха ценни точки срещу Беларус преди няколко дни, но същото сториха и швейцарците днес. Мачът на "Арена Национала" премина с тотална доминация на домакините. Те пропуснаха няколко добри възможности в началото, но в средата на първата част логичното се случи и Станчу прати топката във вратата на Андора от пряк свободен удар.

В 28-ата минута Янис Хаджи удвои след асистенция на Никушир Банку. Синът на легендата Георге Хаджи изигра най-силния си двубой за националния отбор и беше в основата на повечето опасни атаки на домакините. Той спечели и дузпата в края на първата част, превърната в гол от Разван Марин.

В 50-ата минута пас на Хаджи стигна до Коман и звездата на ФКСБ направи резултата 4:0. Последваха още пропуски пред вратата на Андора, а в добавеното време Мойсес Сан Николас от гостите получи червен картон. Андорците са твърдо последни в групата с 2 точки и само три отбелязани гола.