Румънски триумф! Симона Халеп и Сорана Кърстя се класираха на полуфиналите в Бирмингам

Спорт
20:34 - 17 Юни 2022
2315
Румънски триумф! Симона Халеп и Сорана Кърстя се класираха на полуфиналите в Бирмингам

Румънките Симона Халеп и Сорана Кърстя се класираха на полуфиналите на турнира по тенис на трева в Бирмингам. Поставената под номер 2 в схемата Халеп не срещна особени затруднения срещу представителката на домакините от Великобритания Кейти Боултър и я надигра с 6:4, 6:1 за 75 минути игра.

Боултър, която е 141-ва в световната ранглиста, се държеше много добре в мача до 4:4 в първия сет, но след това бившата водачка в световната ранглиста превключи на друга предавка и бързо уби всякаква интрига.  Халеп спечели пет последователни гейма на сервис на Боултър и макар сама да допусна един пробив, това бе без никакво значение. За място на финала бившата водачка в световната ранглиста ще играе с победителката от срещата между италианката Камила Джорджи и бразилката Беатрис Адад Мая. В другия полуфинал в турнира също ще има представителка на Румъния.

32-годишната Сорана Кърстя за пръв път в кариерата си достигна тази фаза на надпревара на трева след успех с 5:7, 6:3, 6:4 над хърватката Дона Векич. Кърстя на два пъти повеждаше с пробив аванс в първия сет, но допусна Векич да направи обрат и да го измъкне със 7:5 гейма. Двете тенисистки продължиха да си разменят брейкове и във втория сет, но този път Кърстя излезе победител след 6:3. Румънката стигна до решаващо предимство още в първия гейм на третия сет, в който направи единствения пробив и така си осигури победата. Следващата съперничка на Кърстя ще бъде китайката Шуай Чжан, която победи със 7:5, 6:4 украинката Даяна Ястремска за час и 17 минути игра. Наградният фонд на турнира в Бирмингам е 251 хиляди долара.