Румен Гечев: Късният старт в кампанията за президент ще спъне проф. Герджиков

Настоящият държавен глава има висок рейтинг, припомни политикът от БСП

Новини
09:43 - 01 Октомври 2021
2216
Румен Гечев: Късният старт в кампанията за президент ще спъне проф. Герджиков

„Проф. Герджиков е колега. Бих му казал: „Добре дошъл на политическия терен, който се различава от академичния. Той е много труден, непредвидим", заяви  проф. Румен Гечев от БСП във връзка с издигането на проф. Герджиков за кандидат за президент в ефира на Нова телевизия

"Мисля, че неговото включване е твърде късно. Той се появява в навечерието на изборите и доколкото познавам историята е много трудно да се успее в такъв кратък период. ГЕРБ е падаща звезда. Няма как да се закачиш за влак, който се движи назад, и да успееш”.  

Според него, има огромна разлика между неговия старт и този на Румен Радев в политиката. Той припомни, че настоящият държавен глава има висок рейтинг.

„Съвсем нормално е да има нови кандидати. Ще успее този, който има най-добри качества. Кампанията е много важна", добави той. 

Румен Гечев подчерта още, че конкурентите на Радев са предвидили всички трудности, а някои дори са ги заложили, като този за енергетиката и цените на тока. "ГЕРБ се е „погрижила” да възникнат проблеми с пазара на електричеството и да възникне ескалация на цените”, смята той и посочи, че това е заключение след анализирани факти.

„Проблеми на пазара за електрическа енергия има през последните 15 години. Но в България тези проблеми са особено остри през последните 1-2 месеца. Защо? Защото се оказва, че т.нар ръководство на новия енергиен пазар и бившият министър на енергетиката нямат никакви разчети какви ще бъдат икономическите ефекти от въвеждането на тази независима борса", посочи проф. Гечев.