Румен Христов: Без ГЕРБ-СДС не става кабинет

В екипа на Радев няма политици, новият държавен глава трябва да е демократ, смята лидерът на СДС

Новини
12:35 - 21 Септември 2021
3031
Румен Христов: Без ГЕРБ-СДС не става кабинет

Без ГЕРБ-СДС правителство не може да има, заяви пред Bulgaria ON AIR лидерът на СДС Румен Христов. По думите му, както се вижда от всички социологически проучвания и, ако нещо разтърсващо не се случи, ГЕРБ-СДС ще са първа политическа сила, без която няма как да има ново управление.

Без ГЕРБ-СДС не става правителство, не бива да се правят крайно големи компромиси, но такива трябва да има, убеден е Христов, цитиран в информацията.

Според него са необходими няколко приоритета, около които да се обединят политическите сили, за да може България да продължи по избрания път. Единият от тях е приемането ни в Еврозоната, защото ако "изтървем инерцията, това означава да загубим вероятно още 10 години".
Много се изговори за личността на бъдещия президент, той трябва да обединява и да умее да води преговори, е коментирал също лидерът на СДС. Според него много служебни правителства в един мандат не е добър атестат за президента.

"Най-важното е президентът да е демократ, да има афинитет към политиката. Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици. Той трябва да комуникира с политическите формации и е добре да се направи екип. Трябва новият държавен глава да е различен от сегашния. Да нямаме колебания накъде гледаме - България е направила своя избор и трябва да го следва", заяви Христов.