Румен Христов: Не очаквам още оставки в кабинета

Добрият министър трябва да има и добра администрация, отчете синият шеф

Новини
18:46 - 11 Януари 2020
1651
Румен Христов: Не очаквам още оставки в кабинета

Синият лидер Румен Петков нарече ареста на Нено Димов прецедент в българската история. "За мен ареста на Нено Димов беше изненада. Голямата загуба на вода идва от старата канализация. Трябва да се търси генерално решение. Най-важните неща, които трябва да осигурим са достъп до ток, вода и чист въздух.", заяви шефът на СДС пред Канал 3.
 
Според Христов, няма как да се прочетат всички документи, когато си министър. "Често дори не може и даден министър да подпише всичко, което е необходимо. За прокуратурата последния, положил подпис е виновен. Но преди това има експерти и администрация", каза още той. И добави, че тъкмо затова за да си добър министър е нужна добра администрация,  тъй като всички документи минават първо през нея. 
 
Макар че отчита, че арестът на Димов е негативен момент за кабинета, синият лидер заяви, че година преди избори не очаква сътресения. ИРаботата на опозицията е да "клати" правителството. От предсрочни избори може да спечели само ГЕРБ", коментира Христов вота на недоверие, внесен от БСП. Началникът на "Раковски" 134 не очаква повече оставки.