Румен Христов: Паметникът на Съветската армия да иде в музея на социзкуството

"Как Манолова мисли да управлява София с десни общински съветници?", попита синият лидер

Новини
12:25 - 18 Октомври 2019
1668
Румен Христов: Паметникът на Съветската армия да иде в музея на социзкуството

Синият председател Румен Христов е категоричен, че паметникът на Съветската армия трябва да бъде демонтиран и преместен в Музея на социалистическото изкуство. "Когато партията ни беше на власт, нямахме време да махнем паметника на окупаторите, защото се занимавахме с други проблеми като зърнената криза. С ДСБ по тази тема сме на едно мнение и се надяваме паметникът да бъде демонтиран", каза пред ТВ "Европа" шефът на СДС.
 
Христов отбеляза, че откакто Йорданка Фандъкова е кмет на София, столицата е много по-красива. "Тя донесе по-благ образ на столицата и тя се "усмихна", каза синият лидер. И попита как Манолова мисли да управлява столицата с десни общински съветници, ако спечели изборите в София. И допълни, че се съмнява, че това ще се случи. 

"Призивите на градската десница няма да изиграят своята роля. Те няма да призоват да се гласува пряко за Мая Манолова, но се обръщат да се подава бюлетина срещу статуквото, което пак означава, че играят за социалистите. Според мен обаче една част няма да гласуват въобще", каза още Христов.

Христов отново повтори, че е нужен диалог в дясното пространство и да се опитаме да го надградим. "Не трябва да горим мостове и да търсим конфронтация. Едно дясно мнозинство в парламента винаги ще има нужда от мнозинство. Неслучайно беше направено ОДС", върна се назад лидерът на СДС. 

"Не трябва да допускаме БСП да управлява. Социалистите няколко пъти провалиха държавата. При Жан Виденов пенсиите бяха стигнали до няколко долара. ГЕРБ е дясно-центристка партия и някак не отива толкова да сложат на масата премахването на съветския паметник от центъра на София. Не трябва да допускаме столицата да бъде управлявана от кмет на бившата комунистическа партия. На СДС и ДСБ беше показан червен картон, защото направихме всичко възможно да има реформи, за да сме в ЕС", каза още Румен Христов.