Румен Христов: Зеленски идва по покана на МС, очакваме го в парламента

Часовете на посещение на украинския лидер все още се пазят в тайна

Новини
13:08 - 05 Юли 2023
1830
Румен Христов: Зеленски идва по покана на МС, очакваме го в парламента

Зеленски идва по покана на Министерски съвет и това е нормално. Очакваме да посети българския парламент и да направи изявление пред депутатите, ще видим дали натовареността му ще позволи това. Не очаквам Радев да се срещне със Зеленски. Това заяви в предаването "Твоят ден" по Нова нюз Румен Христов от ГЕРБ–СДС.

Все още не са уточнени подробности по визитата на президента на Украйна. От съображения за сигурност часовете на посещението на Зеленски се пазят в тайна.

По думите му е престиж за България, че украинският президент ще посети страната. Той коментира и това, че Бойко Борисов се е отказал от имунитета си.

"Борисов не се е боял да остане без имунитет когато Гешев беше главен прокурор, години наред това беше факт. Лидерът на ГЕРБ дори се отказваше от депутатското си място доброволно. Предвид, че имаше много коментари и днес отново беше внесена декларация, Борисов каза, че няма смисъл да се губи повече време и да се правят циркове, се отказа от имунитета си, защото няма притеснения", коментира той.

По думите му ГЕРБ-СДС категорично ще застане зад декларацията, с която България подкрепя Украйна да е в НАТО. "Щях да се учудя, ако БСП я подкрепи, тя гледа винаги на изток към Кремъл.