Румен Овчаров : БСП няма бъдеще с тези политици

Критикува не само опозицията, но и лидера Корнелия Нинова

Политика
09:29 - 09 Юни 2019
2685
Румен Овчаров: БСП няма бъдеще с тези политици

"Притеснява ме това, което ще се случи на конгреса и това, което ще се стане след конгреса, притеснява ме истерията, която се разгръща десетина дни преди конгреса в БСП".

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров в предаването "Тази неделя" по Би Ти Ви.

Овчаров припомни ситуацията от 1996 г., когато една група в БСП е решила на всяка цена да свали лидера на партията. Това е довело до оставката на Жан Виденов, но е хвърлило държавата и партията в хаос.

Сенека е казал - ще получиш това, което искаш, за да разбереш, че никога не си го искал, цитира древния мъдрец Овчаров.

Това съм го виждал през 1996 г. Но не сме на власт, няма опасност да хвърлим държавата в хаос. Но има опасност да хвърлим партията в юридически блокаж, предупреди Румен Овчаров.

Няма разум, има само омраза. Но при нас омразата стигна до ненавист, каза още той.

Румен Овчаров критикува не само опозицията, но и лидера на БСП Корнелия Нинова. Според него тя е сгрешила с подаването на оставката си, а политиката й - напред, кръгом и пак напред, е погрешна.

Овчаров критикува и президента на ПЕС Сергей Станишев.

За мен БСП няма бъдеще, начело с хора като Георги Гергов, Мишо Миков, Сергей Станишев, Димитър Дъбов. Те са миналото на партията, убеден е той. Овчаров изтъкна, че Нинова е променила партията.

Връщането на тези хора ни вкарва в блато, каза той.

А по повод думите на Гергов - кой е Петър Витанов, че да бъде начело на групата на българските социалисти в ЕП, Овчаров каза, че през 2001 г. Станишев е бил като Витанов.