Румен Петков издаде: С Мая сме говорили да действаме заедно

АБВ праща покана на Нинова и Манолова за общи действия за вота

Новини
17:22 - 22 Декември 2020
1834
Румен Петков издаде: С Мая сме говорили да действаме заедно

АБВ ще изпрати покани към соцлидера Корнелия Нинова, и към леви и левоцентристки формации за стартиране на общи действия и механизъм, който да гарантира честността на вота.

Това обяви председателят на организацията Румен Петков. По думите му има притеснение дали извънредните противоепидемични мерки няма да се използват за влияние върху изборния процес: 

"Аз не изключвам да се направи това, което беше направено на частичните избори. По два или три пъти, по преценка на съответната местна администрация, помещенията, в които се провеждаха изборите, бяха изпразвани с цел дезинфекциране. Ние считаме, че трябва да има абсолютен контрол върху избирателните списъци и невъзможност по тях да се работи от външни лица".

Петков разкри, че с Мая Манолова вече са водени разговори за необходимостта от консолидирани действия: 

"Ние с госпожа Манолова сме имали серия от разговори, независимо че тя някъде в медиите каза, че не сме разговаряли. Не съм ги броил, но става дума за десетина разговора, включително последният е от по-миналата седмица".

От АБВ определиха още като добра новина информацията, че от 31 декември ще получаваме газ от Азербайджан, но поискаха яснота на каква цена ще бъде доставян.