Румен Петков настоя за мораториум върху концесията на летище София

"Коалиция за България" иска спиране на сделката за самолетите F-16

Политика
21:40 - 11 Май 2019
1947
Румен Петков настоя за мораториум върху концесията на летище София

За незабавен мораториум върху концесията на летище "София" настоя във Варна председателят на "Коалиция за България" Румен Петков. Пред претъпкана с избиратели зала, той заяви, че подобни действия са престъпление срещу националната ни сигурност и към мястото и ролята на България като въздухоплавателен център.

Петков припомни, че по този начин през времето на мандата на Иван Костов бе съсипан националният превозвач с продажбата на БГА "Балкан". 

Председателят на "Коалиция за България" настоя и за незабавен мораториум върху националната Стратегия за защита на детето. Румен Петков подчерта, че въпросният документ, предизвикал масови протести на родители, предполага посегателство върху лични данни, събиране на масиви от неправителствени организации със спорно финансиране и произход и третира децата встрани от българските традиции, православието и славянството.

"Незабавен мораториум трябва да бъде наложен и върху сделката за самолетите F-16", посочи Петков.

Бившият МВР-шеф заяви, че имаме 30 изтребители, "които могат да бъдат вдигнати на момента, защо трябва да дадем 2 милиарда". Според него тези сериозни средства могат да бъдат инвестирани в производство в страната или в обезлюдяващите общини.