Румен Петков пред Lupa.bg: Десислав Трайков пак е шеф на затвора? Грозен акт!

Това е по-скандално от чекмеджето на Бойко, коментира бившият МВР министър

Личности
14:05 - 22 Юли 2020
11671
Румен Петков пред Lupa.bg: Десислав Трайков пак е шеф на затвора? Грозен акт!

Десислав Трайков се е върнал тихомълком като шеф на Софийския централен затвор, научи Lupa.bg. След скандал с наркобоса Будимир Куйович, когато се оказа, че заради приятелски отношения началникът на затвора е пуснал опасния бандит в отпуск, Трайков депозира оставката си. От около месец той отново се е настанил на поста, като това се пази в голяма секретност. 

Lupa.bg потърси за коментар бившия вътрешен министър Румен Петков, който тогава поиска оставката на шефа на затвора.

"Ако това е вярно, обяснението за шкафчетата на премиерската спалня има широк прочит. Всъщност, така се управлява и държавата. Защо по по-различен начин да се управлява и затворът? Шириха се в интернет едни снимки с нелюбезно отношение към физиономията на министър-председателя от фактори в същия затвор, не затворници, а говоря от ръководството.

След като нещата са такива, не знам за почтения човек къде е по-добре да бъде, в или извън затвора! Връщането на Десислав Трайков е много грозен акт, не казвам, че ще лежи на съвестта на премиера, защото той няма съвест. Аз твърдя, че в двата разговора, които съм имал с правосъдния министър, съм му представил всички аргументи. Ако той отговаря с "аз не мога да го докажа", значи той не иска да работи", каза Румен Петков пред медията ни.

Мотивите за връщането на Десислав Трайков са, че нямало други желаещи за поста, разкри наш човек от властта. "Те могат да го докарат, че няма други кандидати без никакво съмнение", коментира Петков. 

"Това според мен е изключителен предизборен акт на Борисов в затвора. Той се гласи поне там да спечели предстоящите избори. Не казвам, че подготвя своето бъдеще, разбира се. Това, което се случи с Куйович, не е скандално, то направо е абсурдно, аз не искам и да го коментирам, не става дума, че аз и семейството ми сме потърпевши. Това е по-страшно от показаното в чекмеджето на премиера, но е обяснение на съдържанието на чекмеджето", завърши Румен Петков.