Румен Петков: Сблъскаха се 2 клана в БСП

Лидерът на АБВ излезе с остра критика за цирка на червения пленум

Политика
16:58 - 15 Април 2019
2221
Румен Петков: Сблъскаха се 2 клана в БСП

Липсата на лидерство в БСП поражда невъзможност на „Позитано“ да се справят с политиката, а ръководството им изобщо не говори за политика, а за постове и места, коментира председателят на АБВ и шеф на предизборния съюз "Коалиция за България" Румен Петков.

Според бившия МВР шеф и депутат от Столетницата липсата на политически диалог и свеждането на процесите в БСП в сблъсък на два клана - този на Корнелия Нинова и този на Сергей Станишев, показвали политическа безпътица и политическо безбъдие, което в много голяма степен поставяло въпроси за лявото въобще. 

Румен Петков подчерта, че „Коалиция за България“ е автентичното ляво. Той  посочи видими прилики между Българската социалистическа партия и ГЕРБ.

„Процесите в двете партии на практика са едни и същи, битката „кой“, а не „какво“. Битката е кой е в листата и на какво място. За съжаление, политически дебат за бъдещето на Европа и бъдещето на европейска България не се води и от това ще страда и Европа, и нашата страна", убеден е Румен Петков.