Румен Радев катери Пирин ( СНИМКИ )

Новини
19:38 - 22 Август 2019
6954
Румен Радев катери Пирин (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев публикува ефектни снимки от похода си в Пирин планина. Държавният глава участва в акцията на Асоциацията на планинските водачи за доставяне на строителни материали и оборудване за новоизградения заслон до „Кончето”.

„Българските планини са не само безценен природен ресурс, но и част от националната ни идентичност. Затова институциите трябва да бъдат съпричастни с инициативите на Асоциацията на планинските водачи в България, за да може нашите планини да стават по-достъпни и безопасни за младите хора.

Днес заедно с планински водачи, алпинисти и доброволци проведохме поход, с който бяха доставени материали за оборудване на новоизградения заслон до седловината „Кончето“ в Пирин планина. Можем да запазим планините си от всякакви посегателства, безобразна сеч и бракониерство, само ако бъдем непримирими като общество към тези негативни прояви”, написа президентът.

Румен Радев заедно с доброволците и алпинистите, доставили материали за заслона до "Кончето". Снимка: Фейсбук профил на Румен Радев