Румен Радев награди Павел Поппандов

Президентът бе специален гост на представянето на мемоарите на големия актьор

Актуални новини
16:36 - 30 Май 2019
3274
Румен Радев награди Павел Поппандов

Президентът Румен Радев бе специален гост на премиерата на автобиографичната книга на актьора Павел Поппандов „Значи съм живял”, който бе в четвъртък следобед в Мраморното фоайе на НДК, в рамките на традиционния пролетен Базар на книгата.

Радев се появи изненадващо на представянето и обясни, че имал специална покана от звездата от „Оркестър без име”, „Васко да Гама от село Рупча” и още редица знакови български филми. Румен Радев връчи и специалния почетен знак на Президента на България на любимия на поколения актьор, който тази година навърши 70 години.

„Тук съм, защото има покани, на които не мога да откажа. Защото искам да връча почетния знак на президента на един голям актьор, който е известен с гражданската си съвест и чувство за отговорност, които отстоява. Павел Поппандов продължава да гори и извън сцената с изостреното си чувство за истината и справедливостта. Той е човек, който може да ти звънне посред нощ и да ти каже: „Ей, това, което става, е крайно несправедливо", каза в словото си президентът.

Президентът дойде на премиерата на книгата на Павел Поппандов в НДК

„Павле, искам да ти кажа, че в твоята книга ти допускаш малък нюанс на съмнение - значи си само си живял, а продължаваш да живееш и ти пожелавам да продължаваш да разказваш приказката... Продължавай все така със силната си гражданска позиция", завърши поздрава си Радев.

Автобиографичната книга на Павел Поппаднов „Значи съм живял” е написана със съдействието на журналиста Симо Русев. В нея актьора разказва редица интересни случки от богатия си творчески живот. Издател е „Милениум”, които продават творбата с отстъпка на щанда си на пролетния База на книгата в НДК.

Павел Поппандов в една от знаменитите си роли. Снимката е включена в мемоарната му книга "Значи съм живял"