Румен Радев от Девин: Да сме обединени пред всяка достойна кауза

Новини
22:10 - 08 Октомври 2020
3606
Румен Радев от Девин: Да сме обединени пред всяка достойна кауза

"Ние сме изправени пред нашата висока отговорност да стоим обединени пред всяка достойна кауза. Да вярваме в своите сили и заедно да крачим напред", заяви в Девин президентът Румен Радев.

Държавния глава участва тази вечер в тържествата, посветени на 108 години от освобождението на Девин и региона по време на Балканската война.

"Всяка стъпка тук ни напомня за поколенията преди нас, за които достойнството и свободата винаги са били смисъл на съществуване. Затова днес скланяме глави пред героичната саможертва на хилядите български офицери, войници и доброволци, които през паметната 1912 г. отдадоха живота си, водени от своя свещен дълг да дарят свобода и надежда на своите кръвни братя и сестри, останали отвъд пределите на родината. В дълг пред тяхната обща саможертва, независимо от тяхната вяра и етнос, но отдали живота си за свободата и за националното обединение на нашия народ", заяви в официалното си слово Радев.

Президентът прие почетния караул и присъства на тържествената заря-проверка с участието на 101 Алпийски полк и Военния духов оркестър от Пловдив.

От щаба му обявиха категорично, че президент няма да коментира актуални теми.

Радев бе посрещнат с каба гайдите на Общинския детски комплекс на площад „Игор Юруков“. До новоремонтирания площад бе открита паметна плоча с барелеф на Игор Юруков, един от най-уважаваните кметове на Девин, управлявал родопската община в периода 1962 - 1971 година.