Румен Радев сложи под ключ сина си

През ключалката
19:30 - 24 Март 2019
29515
Румен Радев сложи под ключ сина си

Държавният глава Румен Радев сериозно е затегнал дисциплината на сина си Георги, узна Lupa.bg от съученици на 16-годишното президентско чедо. Тинейджърът е държан под ключ от строгия си татко вече повече от месец и няма право да излиза от дома си след 21 часа вечерта. На Георги са спрени до второ нареждане и посещенията по дискотеки, както и достъпът до социалните мрежи.

Съученици на президентския син от 138-о училище „Проф. Васил Златарски“ в София разказаха, че наказанията на Георги са наложени лично от татко му, който е взел на отчет тинейджъра, макар двамата отдавна да не живеят под един покрив. Синът на Румен Радев и дъщеря му Дарина живеят заедно с майка си Гинка, която преди години се разведе с генерала. Малко преди да встъпи в длъжност като президент, Радев сключи втори брак с възлюбената си Деси.

„Таткото на Георги му е свил сармите. Техните вече не го пускат да ходи на дискотеки, поставили са му вечерен час – до 9 вечерта трябва да си е вкъщи. Само през уикендите му позволяват да е навън до по-късно. Освен това са му забранили да се среща с някои от неговите най-добри приятели, защото му влияели зле“, разказва ученик от елитното столично 138-о училище.

Неотдавна 16-годишният Георги се забърка в скандал, който удари по репутацията на президента. В началото на януари буйният наследник на Румен Радев участва в масово сбиване на близо 40 тинейджъри пред дискотека „Голдън бий“ до НДК. Боят между младежите избухнал час преди полунощ заради момиче, а минути по-късно две патрулки от Първо РПУ, отзовали се на сигнали на потресени граждани, отвели в районното част от побойниците.

Според първоначалната информация сред задържаните тогава е бил и Георги Радев, но впоследствие от МВР отрекоха президентският наследник да е бил арестуван. В медийното „досие“ на Георги има и друга изцепка като възпитаник на 38-о училище, където учеше тогава – през 2017 г. той бе обвинен от свой съученик, че е участвал в побой над него. Георги, заедно с още трима-четирима хулигани, малтретирали съученика си Александър Тамаглитски в класната стая по време на голямото междучасие.

Бабаитските изцепки на 16-годишния Георги очевидно са дошли в повече на баща му, който вече следи изкъсо ежедневието на наследника си. „Доскоро Георги беше свободен през целия следобед, а сега времето му е разграфено – ходи на частни уроци по английски език и математика, на тренировки по футбол и вечер след 21 часа си е у дома. Първия срок Жоро имаше слаб успех и това също е сред причините за тежкото родителско наказание“, жалят съученика си в 138-о.