Румен Радев сне доверието си от правителството

Политика
12:03 - 04 Февруари 2020 (обновена)
5506
Румен Радев сне доверието си от правителството

Президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко Борисов. В изявление към нацията той очерта тежки кризи на управлението, като обяви, че институциите са в парализа и дори се търгувало с национален интерес.

"Институциите погазват закона показно, като се превръщат в инструменти на властта. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи. Това правителство и управление води до разпад на държавността. На всичко това трябва да се сложи край. От днес снемам доверието си от него", обяви държавният глава. 

От Гербовата зала той почти призова за бунт, като декларира как 3 години призовавал кабинетът да работи отговорно и ефективно в полза и интерес на гражданите и обясни как го правел като държавен глава с мисъл за тях, а не като политически опонент, но нищо от призивите му не било чудо. А сега страната била поставена в състояние на остра криза. 

И подчерта:

"Делението днес не е между столица и провинция, между леви и десни, а за това дали се отстояват правата ни. Бъдещето на страната е това, в което гражданите не се плашат от репресии, на младите и просветените, на възрастните и честните, на всички, които ще възродим отечеството". 

Радев призова: "Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България". Обръщението му от "Дондуков" 2 на първия ред слушаха внимателно съветниците му и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Снимка: Агнес Методиева