Румяна Коларова: ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да разпишат механизъм за смяна на министри

Снощната пресконференция беше очеваден ултиматум, заяви политологът

Новини
09:20 - 18 Март 2024
1784
Румяна Коларова: ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да разпишат механизъм за смяна на министри

"Редно е да има споразумение. Ако то се подпише с дълъг срок, основното е в него да се разпише как се сменят министри. Това е първото нещо, което трябва да се направи", сподели социологът Румяна Коларова за споразумението за управление, което ГЕРБ и ПП-ДБ все още не са подписали.

"Снощната пресконференция беше очеваден ултиматум, на който ПП дадоха не уклончив, а направо противоречив отговор. Това, което се чу на тяхната пресконференция, бе напълно противоположно, отбеляза Коларова.

"Първата и основна нагласа на ПП бе ГЕРБ да отстъпи от властта и да не взема нищо. Това го видяхме вчера и на самата им пресконференция и беше неприятно.

Кирил Петков изброи седем министерства, които са готови да дадат, а Асен Василев каза в следващата реплика, че са готови само за ротация на премиера и вицепремиера.

Това е ултиматум, не мисля, че е крайно решение. Не мисля, че текстовете за регулаторите са проблем, министрите са. ГЕРБ искат да сменят Василев сега, или поне след година", анализира тя пред Нова тв.

"Логиката е разговорите да продължат. За мен не е изненада това, което стана вчера. Нежеланието на ГЕРБ да се ангажират с реформи личи от много отдавна. В петък Борисов каза, че ако в понеделник няма да дадат пълна папка, отиваме на избори. Беше много сърдит, не стана ясно на кого", каза журналистът Асен Григоров.