Русия атакувана с дронове, гори склад за боеприпаси

Новини
09:16 - 09 Октомври 2024
7074
Русия атакувана с дронове, гори склад за боеприпаси

Брянска област в Русия е била атакувана от дронове през нощта на 8 срещу  9 октомври. След ударите в близост до град Карачев е избухнал пожар. Там се чуват експлозии, вероятно е бил ударен голям склад за боеприпаси, и към момента се взривяват снаряди, пише Informator.

Според открити източници 67-и арсенал на Главното ракетно-артилерийско управление на руското министерство на отбраната се намира близо до град Карачев.

Архивни сателитни снимки (от 2021 г.) показват, че складът е заемал площ от около 3,5 кв. км. Снарядите и другите оръжия, съхранявани там, вероятно се взривяват  след нападението с дрон от тази нощ.

Губернаторът на Брянск Александър Богомаз не е коментирал пожарите, причинени от атаката, но е заявил, че около 10 дрона са били свалени от системите за противовъздушна отбрана над Брянска област. Той твърди, че няма жертви или щети вследствие на предполагаемото нападение с дрон.

Украинската медия припомня, през нощта на 18 септември е извършено мащабно нападение с дронове срещу руски склад за боеприпаси в град Торопец, Тверска област. Въоръжените сили на Украйна атакуваха вероятно най-големия склад за боеприпаси в европейската част на Русия. В скалда се съхраняваха до 30 000 тона различни видове боеприпаси.