Русия нанесе 10 въздушни удара срещу Харков

Новини
08:46 - 11 Април 2024
3234
Русия нанесе 10 въздушни удара срещу Харков

Руските сили извършиха най-малко 10 въздушни удара, насочени срещу "жизненоважна инфраструктура" в украинския Харков, каза губернаторът на региона.

„Окупаторите нанесоха най-малко 10 удара по жизненоважна инфраструктура на град Харков и региона“, каза Олег Синегубов в публикация в Telegram, като добави, че няма съобщения за жертви.

Руската армия използва "ракети", за да удари втория по население град в Украйна, каза кметът на града Игор Терехов в Telegram. Украинските военновъздушни сили съобщиха по-рано, че около 9 руски стратегически бомбардировача Ту-95МС са били във въздуха и се подозира, че се готвят да изстрелят ракети към Украйна. „Съдейки по това накъде се цели руският агресор, в Харков са възможни проблеми с енергоснабдяването“, каза Терехов в по-ранна публикация в Telegram. Областният управител каза, че се предприемат действия за справяне със спиранията на тока.

Губернаторът на южната Запорожка област Иван Фьодоров съобщи за "експлозии" в ранните часове на днешния ден. През последните месеци Москва атакува силно енергийните съоръжения на Украйна, като нанесе някои от най-тежките си въздушни удари в двугодишната война. Ракети удариха два региона в Украйна в сряда, убивайки седем души, съобщиха местните власти.