Русия съветва руснаците да не пътуват до Канада заради опасности от нападения

Отава въведе ограничения за хората от егресивната страна

Новини
13:43 - 23 Април 2023
4041
Русия съветва руснаците да не пътуват до Канада заради опасности от нападения

Русия посъветва гражданите си да избягват да пътуват до Канада заради многобройни случаи на дискриминация срещу руснаци, част от които включващи и физическо насилие, предаде Ройтерс, като се позова на руското външно министерство.

Канада е един от най-силните поддръжници на Украйна във войната с Русия и въведе санкции срещу стотици представители на руските власти и руски компании. Отава въведе срещу Москва и редица търговски ограничения. 

"Поради многобройните случаи на дискриминация срещу руски граждани...в Канада, част от които включват и физическо насилие, препоръчваме да се въздържате от пътуване до тази страна с цел туризъм, образование или бизнес. Ако вече сте в Канада, ви призоваваме да бъдете бдителни, особено на обществени места", се казва в изявление на руското ведомство. 

Препоръката, която е с дата 20 април, бе разпространена вчера в канала на руското външно министерство в "Телеграм".

Малко след началото на войната миналата година Канада посъветва гражданите си да избягват всякакви пътувания до Русия, припомня Ройтерс. 

Миналата седмица Москва въведе санкции срещу 333 представители на канадските власти и канадски обществени личности, включително и известни олимпийци. Русия заяви, че действията ѝ са в отговор на сходни рестрикции, наложени от страна на Отава, както ѝ заради подкрепата, която Канада оказва на Киев.