Руската армия атакува Западна Украйна с ракети "Кинжал"

Трети руски самолет МиГ-31 е изстрелял хиперзвукова ракета

Новини
08:20 - 27 Август 2024
3184
Руската армия атакува Западна Украйна с ракети "Кинжал"

Втора сутрин поред руската армия извършва масиран удар по украински области. Предишната атака бе насочена към граждански цели и предимно обекти на енергийната инфраструктура. 

Трети руски самолет МиГ-31 е изстрелял хиперзвукова ракета "Кинжал" по Украйна. Украинските мониторингови канали Telegram съобщават за нейния полет, а след това и за експлозия или експлозии в близост до Староконстантинов в Хмелницка област.

В близост до Староконстантинов има военно летище и районът е постоянно атакуван от руски безпилотни самолети и ракети камикадзе.

Малко преди това трето изстрелване два самолета МиГ-31 изстреляха още две ракети "Кинжал", които според каналите за наблюдение също са достигнали Западна Украйна. Все още обаче няма информация за последствията от тях.

В същото време украинските канали за наблюдение съобщават за излитането от летище Оленя в Мурманска област на няколко стратегически бомбардировача, които са поели курс към района на изстрелване на ракетите над Волга и Каспийско море.

Успоредно с това продължава масираното нападение от "шахеди", като съобщения за взривове идват най-вече от района на Ровно и околностите на Киев.

Още една група руски стратегически бомбардировачи, носещи ракети, както съобщиха от ВВС на ВСУ, излетя от летище Енгелс.