Руската примка около Бахмут се затяга

Новини
21:55 - 13 Февруари 2023
5315
Руската примка около Бахмут се затяга

Руската примка около Бахмут се затяга.

След установяването на контрол над село Красная гора щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" продължават разчистването на околностите и напредват в района на Парасковиевка. Командването на украинската групировка в района работи по план за изтегляне на останалите в предградието сили, пишат в сводката си в понеделник вечерта "Рибар“.
Съгласно последната информация, руските войски са успели да навлязат малко по-дълбоко в отбранителните линии на въоръжените сили на Украйна на направлението Дубово-Василевка през магистралата Славянск-Бахмут: сега боевете се водят близо до северозападните покрайнини на Берховка.

За Въоръжените сили на Украйна е изключително важно да запазят това село: през него минава един от останалите пътища за снабдяване на войските в Бахмут, отбелязват специалистите.

Под частичния контрол на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) остава единственият път за достъп, по който се доставят боеприпаси. В Парасковиевка действа отряд за радиоелектронна борба, а подразделенията на 4-ти район на Националната гвардия на Украйна се очаква да бъдат прехвърлени в района на бойните действия за удържане на рубежа до подготовката на нова отбранителна линия, пише "Рибар“.

Според информацията на руския Телеграм-канал, руски щурмови отряди също са успели да изтласкат ВСУ от позициите им западно от Благодатное. Те напредват към линията Зализнянское – Васюковка.

Както бе съобщено по-рано, в Бахмут отряди на ЧВК "Вагнер“ напреднаха в район Будьоновски в югозападната част на града, изтласквайки ВСУ от опорен пункт близо до гробището.

Продължават боевете в покрайнините на селищата Ступочки и Красное в югозападната част на Бахмут. След пристигането на части от 80-та бригада украинските войски са успели да задържат позициите си близо до магистралата Бахмут-Константиновка. В момента щурмът продължава, пише "Рибар“.

Според информацията на Телеграм-канала, по-на юг формированията на 28 омбр на ВСУ се опасяват от руско настъпление по линията Дилеевка – Белая гора.

До позициите на 2-ри и 3-ти батальон на 28-ма бригада са докарани боеприпаси, а на фронтовата линия са пристигнали и представители на медиите, пишат специалистите.