Руски обстрел в Сумска област

Новини
11:55 - 01 Септември 2024
878
Руски обстрел в Сумска област

Един е убит, а четирима са ранени при руски обстрел в района на Сумска област. Това съобщи местната украинска администрация, предаде "Ройтерс".

"През нощта и сутринта руснаците са извършили 18 обстрела на гранични територии и населени места в Сумска област. Регистрирани са 47 експлозии", съобщи администрацията в Telegram, като в съобщението още се посочва, че девет района на региона са атакувани

Украинските военновъздушни сили заявиха в отделно изявление, че са унищожили 8 от 11 руски дрона.

"Този ​​път окупаторите се насочиха към украинското зърно и логистиката на селскостопанския сектор, особено в областите Николаев и Суми", казаха военновъздушните сили, без да дават повече подробности.

Сумската област граничи с руската Курска област, където украинските сили започнаха голямо трансгранично нахлуване на 6 август. Междувременно руските войски продължават да натискат към стратегическия център Покровск в източна Украйна.

Припомняме, че 15 руски региона бяха атакувани с дронове тази нощ. Местните власти от Москва, Московска област, Брянска, Воронежка, Липецка, Белгородска, Тулска, Рязанска, Тверска и Калужка области съобщиха за отразяване на атаки с безпилотни летателни апарати в различни часове от деня.

Противовъздушната отбрана на Руската федерация тази нощ е унищожила и прехванала 158 украински безпилотни летателни апарати над 15 региона, включително и Москва. Това потвърдиха от Министерство на отбраната тази сутрин. В съобщението на военните отново се говори за терористична атака.