Руски ракети поразиха голяма ферма в Одеска област

Зърнените складове и инфраструктурата до тях продължава да е мишена на атаки

Новини
09:46 - 17 Септември 2023
3186
Руски ракети поразиха голяма ферма в Одеска област

Русия днес предприе комбинирана атака с дронове и ракети, насочена главно срещу южните части на Одеска област и порази селскостопански обект в Украйна, съобщиха в Телеграм украинските военновъздушни сили, предаде Ройтерс.

Русия е използвала шест произведени в Иран безпилотни летателни апарата "Шахед" и 10 крилати ракети, като украинските сили са унищожили шест безпилотни самолета и шест ракети, преди да достигнат целта си, съобщиха украинските ВВС.

Ситуацията в Одеса и нейните пристанища е наблюдавана от зърнените пазари, тъй като вчера Киев съобщи, че два товарните кораби са пристигнали там, за да използват временен коридор за влизане в черноморските пристанища и да натоварят зърно за пазарите в Африка и Азия.

Степента на щетите не е известна веднага и не беше ясно кой обект е бил засегнат.  Украинските ВВС само съобщават, че на мястото са пристигнали хора от аварийните служби.

Цялата територия на Украйна в продължение на няколко часа беше под тревога за въздушно нападение

Миналия месец Украйна обяви "хуманитарен коридор" в Черно море, за да създаде възможност за функциониране на корабите, които са блокирани в пристанищата ѝ след началото на войната през февруари 2022 г. и за да заобиколи де факто блокадата от страна на Москва, след като Русия се оттегли от сделката, която позволява на Киев да изнася зърно.