Руските министри остро атакувани на срещата на Г-20

Форумът обсъжда икономическите проблеми, предизвикани от войната в Украйна

Новини
09:25 - 15 Юли 2022
2742
Руските министри остро атакувани на срещата на Г-20

Финансовите министри на страните от Г-20 трябва да вземат решения по отношение на икономическите предизвикателства, произтичащи от руската инвазия в Украйна, тъй като в противен случай хуманитарните последици ще бъдат катастрофални, заяви домакинът Индонезия в началото на срещата на министрите в Нуса Дуа на остров Бали , предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Западните представители остро атакуваха руските министри, присъстващи на срещата, а американският министър на финансите Джанет Йелън заяви, че "бруталната и несправедлива война" е отговорна за икономическата криза, пред която е изправен светът.

Индонезия опитва да намери общи допирни точки по време на разговорите, министър Шри Муляни Индравати посочи, че светът гледа на срещата с големи надежди и вярва, че Г-20 може да стигне до решение на проблеми като повишаващите се цени на храните и трудностите пред бедните държави да изплащат дълговете си.

"Ние сме наясно, че цената на неуспеха ни да работим заедно е по-висока, отколкото можем да си позволим. Хуманитарните последици от това за света и особено за много страни с ниски доходи биха били катастрофални", каза тя.

Шри Муляни призова колегите си да говорят по-малко за политика и "да градят мостове", по които да се стига до повече решения и конкретни действия.