Руските сили удариха с крилати ракети Кривой Рог и Полтава

Новини
10:26 - 28 Август 2023
2271
Руските сили удариха с крилати ракети Кривой Рог и Полтава

Двама цивилни са загинали при руска ракетна атака в Полтавска област, Централна Украйна, съобщи областният управител Дмитро Лунин, цитиран от Ройтерс.

"В резултат на вражеско нападение загинаха двама души, двама са откарани в болница с леки наранявания, а още двама души за момента са в неизвестност", обяви Лунин в "Телеграм". 

Той посочи, че при вражеския удар е бил напълно разрушен производствен цех и че издирвателните действия и разчистването на отломките продължават, отбелязва Укринформ.

Според друго съобщение на Укринформ военновъздушните сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ четири вражески ракети. В пост на ВВС в "Телеграм" се казва, че руските нашественици са атакували Украйна с ракети, изстреляни от морето и от въздуха. Военните уточняват, че четири крилати ракети "Калибър" са били изстреляни от Черно море близо до град Феодосия, на полуостров Крим. 
 
Руснаците използваха и две управляеми ракети "въздух-въздух" Х-59, които изстреляха от два самолета Су-34 към Кривой Рог от въздушното пространство на временно завзетата част от Херсонска област, посочва украинската осведомителна агенция.