Руснаци искали да застрелят Златко Баретата? Покушението остана неразкрито

18:18 - 07 Април 2021
5349
Руснаци искали да застрелят Златко Баретата? Покушението остана неразкрито

Покушението срещу Златомир Иванов - Златко Баретата остана неразкрито, въпреки че малко след него в кримисредите се зашушулка, че пострадалият знаел кой е искал да го премахне.

Златко Баретата беше прострелян четири пъти на стълбите пред Съдебната палата на 23 януари 2013 година.

Той е отивал на заседанието, което се водише на втора инстанция срещу него в Софийския апелативен съд. В крака е беше ранен и един от охранителите му, който е отвърнал на стрелбата с личния си пистолет.

Златомир Иванов е откаран веднага в съзнание с линейка в "Пирогов". Районът на Съдебната палата беше отцепен. Малко след стрелбата на последния етаж в сградата срещу Съдебната палата е избухнал пожар, като.се предполага, че по този начин стрелецът се е опитал да отклони вниманието за да избяга.

Покушението срещу Златомир Иванов също бе направено от човек, който е бил облечен като кошар, както стана и вчера при убийството на бизнесмена Николай Драгополов на "Симеоновско шосе".

Преоблечен като клошар убиец, е почеркът на килърите от бившите съветски републики, разсъждават криминалисти. Но напоследък много български престъпници са имитирали този пособ.

Години след стрелбата Златомир Иванов изчезна от медийното пространство. Въпреки че няма арестуван, службите се кълнат, че опитът за убийство е заради нарушени нарко интереси.