Руснаци удариха Берое

Срещата пропусна новият наставник Петър Хубчев, който утре ще се присъедини към тима

Спорт
17:51 - 25 Януари 2022
2177
Руснаци удариха Берое

Берое загуби с 1:3 от руския Оренбург в първата си контролна среща на турска земя. Илиян Стефанов се разписа след гол с глава в 25-ата минута, но през второто полувреме руснаците стигнаха до пълен обрат. Димитрий Василиев изравни в 47-ата минута, а малко-късно Андрей Малих (83) направи пълен обрата за своя тим. В добавеното време Юрий Ковальов (90) също се разписа във вратата на Генадий Ганев.

Срещата пропусна новият наставник Петър Хубчев, който утре ще се присъедини към тима. Днешният противник на българите е лидер във втора дивизия на Русия.

Във втората минута Оренбург първи застраши противниковата врата с удар на Абдулайе Диало покрай гредата. В 25-ата минута Илиян Стефанов засече добро центриране и прати топката с глава в мрежата на Евгений Гошев.

Така заралии се оттеглиха на почивката с гол аванс. Още в началото на второто полувреме руският тим се разписа с удар на Димитрий Василиев от далечна дистанция. Топката попадна точно под напречната греда и не остави никакви шансове на стража на Берое.

В 83-ата минута футболистите на Оренбург достигнаха до пълен обрат с гол на Андрей Малих. Той стреля от далечна дистанция и въпреки че ударът му попадна право в ръцете на Генадий Ганев, стражът на Берое позволи на топката да влезе във вратата му.

В заключителните минути руският тим на два пъти беше близо и до трети гол, но и двата опасни шута преминаха встрани от вратата. Така мачът влезе в добавеното време, в което логичното се случи и Оренбург все пак отбеляза трето попадение. Юрий Ковальов беше изпуснат от защитата на заралии и с удар в далечния ъгъл оформни крайния резултат - 1:3.