Рутинни победи за Реал и Наполи в юбилейни мачове

Двата отбора взеха своето и са на четвъртфинал в Шампионската лига

Спорт
00:00 - 16 Март 2023
2796
Рутинни победи за Реал и Наполи в юбилейни мачове

Реал Мадрид очаквано елиминира Ливърпул на осминафиналите в Шампионската лига. След като спечелиха с 5:2 първия сблъсък на "Анфийлд", футболистите на Карло Анчелоти се наложиха с 1:0 в реванша и не допуснаха да се стигне до драмите, съпътствали похода на тима към трофея през миналия сезон.

Гола вкара Карим Бензема в 79-ата минута след пас на Винисиус. 

Двубоят на "Сантиаго Бернабеу" беше по-интересен преди почивката, когато имаше доста положения и пред двете врати.

През второто полувреме Ливърпул трябваше да рискува и за Реал се отвориха много възможности да контраатакува. Мадридчани се възползваха от една от тях и записаха победа в своя юбилеен мач номер 300 в Шампионската лига.

Белите продължават да са кошмар за английския гранд и вече са спечелили седем от последните осем мача между двата отбора, като два от тях бяха на финала на най-престижния клубен турнир.

Освен това, кралският клуб е продължавал напред в 27 от 28 случая, в които е спечелил първия мач като гост. Единственото изключение е отпадането от Аякс през 2019 година.

Наполи спечели по категоричен начин и реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Айнтрахт (Франкфурт). Неаполитанците се наложиха с 3:0 на своя "Диего Армандо Марадона" и така с общ резултат 5:0 елиминираха своя съперник и се класираха за пръв път в историята си на 1/4-финал в турнира.

 Виктор Осимен заби първите два гола в 45-ата и 53-тата минута, а Пьотър Жиелински от дузпа в 64-тата минута оформи класическият успех.

Интересното е, че това бе юбилеен мач №50 за италианския тим в Шампионската лига.